18.02.2021

Vam zmanjkuje energije za vsakodnevne izzive? Tu je rešitev


Dolga življenjska doba baterije je pomemben dejavnik sodobnega življenja, vse bolj osredotočenega na delo in izobraževanje na daljavo. Preverite, kako vam prenosni računalnik Huawei MateBook X pomaga pri spoprijemanju z dnevnimi izzivi.

 

Kje vsakodnevno črpate energijo, da se uspešno prebijete čez vsakodnevne obveznosti? Rešitev je več. Med glavnimi sta zagotovo občasen počitek in pozitiven odnos do izzivov, ki vam jih zastavlja življenje, nikakor pa ne gre spregledati tehnoloških pripomočkov, ki vam lahko odprejo povsem nova vrata do učinkovitosti.

 

Napolnite baterijo za dnevne naloge

Danes ni več pomembno, ali sodite med zaposlene, ki so velikokrat na službeni poti, saj zaradi dela in učenja na daljavo vsi bolj kot kadarkoli prej potrebujemo prenosne računalnike s čim boljšimi baterijami. Morda se vam je že pripetilo, da ste tik pred ali med pomembnim sestankom iskali električno vtičnico, ker se je na zaslonu pojavilo obvestilo o skoraj izpraznjeni bateriji. Nadležna situacija, ki bi se ji vsi radi izognili, saj preprečuje, da bi se osredotočili na tisto, kar je res pomembno. Na srečo ima prenosni računalnik Huawei Matebook X veliko baterijo. Z njegovo pomočjo se boste lahko spoprijeli tudi z najbolj nepričakovanimi situacijami v službi ali kjerkoli druge, saj prenosniku niti dolgotrajne video konference ne predstavljajo težav.

 

Vzemite si prost dan

Hiter življenjski tempo izčrpa tudi najbolj aktivne in optimistične ljudi. Odrasli, ki ves delovni dan preživijo pred zaslonom, in mladi, katerim je računalnik edini način izobraževanja, se po koncu dneva počutijo bolj utrujene kot so se včasih. Zato ni odveč razmislek o tem, kako se zabavati in si dovoliti trenutke za sprostitev.

 

Ste si že kdaj vzeli dan počitka? Ne? Pa bi si ga morali. Regeneracija in počitek sta ključna, da sploh lahko sledite sodobnemu ritmu življenja. Pomislite na dejavnosti, ki vam bodo sprostile duha. Ogled televizijske serije, filma, poslušanje glasbe ali branje knjig. Ko v te namene uporabite prenosni računalnik Huawei MateBook X, ne pozabite, da ima v tankem in lahkem ohišju ogromno baterijo kapacitete 56 Wh. Dovolj za 13 ur predvajanja videa, 15 ur pisarniškega dela ali 11 ur brskanja po spletu. Če želite, se lahko odločite za filmski maraton, med katerim vam ne bo treba iskati električne vtičnice.

 

Ostanite v pogonu

Poleg prilagajanja trenutku je koristno razmišljati tudi vnaprej. To velja za delo, preživljanje prostega časa in za polnjenje prenosnega računalnika. Huawei MateBook X omogoča tri načine polnjenja. Izberite najbolj primernega in poskrbite, da je baterija vedno pravočasno napolnjena, pa tudi, da je poskrbljeno za njeno trajnost. Kako? Odpite program PC Manager in v njem izberite optimalni način.

 

Družinski način je popoln, ko bo naprava dlje časa priključena na električno napajanje. V tem načinu polnjenje samodejno steče, ko je nivo v bateriji nižji od 40 %, in se prekine, ko naraste na 70 %. Če pričakujete, da boste med polnjenjem večkrat napravo izklopili iz napajalnika, potem izberite pisarniški način. V tem načinu se baterija polni vedno, ko nivo pade pod 70 %, in se prekine pri 90 %. Tretji način pa je primeren za potovanje. Polnjenje namreč steče vedno, ko raven energije pade pod 95 %.

 

Hitro in učinkovito s Huaweijem

Pri vsakodnevnih izzivih je »optimizacija« ključna beseda. Poleg dobrega načrtovanja in sposobnosti določanja prioritet so uporabnikom prenosnega računalnika Huawei MateBook X v pomoč tudi primerna orodja. Takšno je dodatek Huawei MateDock 2, ki dvema USB priključkoma tipa C doda priključke HDMI, VGA, USB tipa A in še enega tipa C. Zaradi elegantne in tanke zasnove ga je preprosto imeti ves čas pri sebi. 

 

Poleg tega je prenosni računalnik Huawei MateBook X opremljen z izjemno lahkim žepnim napajalnikom moči 65 W. Z njim lahko hitro napolnimo baterije raznovrstnih naprav, ne samo prenosnikove, zato je dovolj, če na pot vzamemo le tega in ne še cele vrste dodatnih. Poleg tega omogoča hitro polnjenje baterije prenosnega računalnika - samo 30 minut namreč zadostuje za 6-urno delovanje.