31.01.2020

Trije preprosti koraki za videe profesionalnega videza!


Vloganje je priljubljeno med mladimi, ki nimajo ovir, da svojega življenja ne bi v video posnetkih razgalili na internetu. Z malo znanja, sreče in truda pa lahko postane vir preživljanja, zato pa potrebujete primerno »orodje« za snemanje.

 

Uspešni in ustvarjalni vlogerji uporabljajo filtre in učinke, da njihovi video posnetki izstopajo v množici. Na primer, verjetno ste že opazili črno-bele posnetke z osebami v barvah. Privlačno, vendar je včasih ustvarjanje takšnih izstopajočih video posnetkov zahtevalo strokovno znanje uporabe programov za urejanje videa. Uporabnikom pametnih telefonov Huawei pa to znanje ni nujno potrebno, saj omenjen učinek naredi telefon s pomočjo umetne inteligence. Dobra novice pa je, da je funkcija na voljo tudi na priljubljenem pametnem telefonu Huawei nova 5T srednjega cenovnega razreda.

 

Kot si je lahko predstavljati, tehnologija ločevanja osebe od ozadja ni preprosta, vendar jo je Huaweiu uspelo poenostaviti s pomočjo umetne inteligence. Pametni telefon Huawei nova 5T prepozna obris osebe v ospredju in ohrani njeno barvo, medtem ko ozadje spremeni v črno-belo. S tem pa ustvari res dober kinematografski učinek.

 

Uporaba funkcije je preprosta, saj so potrebni le trije koraki.

KORAK 1: Držite pametni telefon Huawei nova 5T vodoravno in zaženite fotografsko aplikacijo.

KORAK 2: Med fotografskimi načini izberite »Video«, potem pa na desnem delu zaslona ikono za video učinke (čarobna paličica).

KORAK 3: Med učinki izberete »Barve umetne inteligence«.

 

Po tem lahko snemate video posnetke, na katerih je ozadje črno-belo, oseba v ospredju pa barvna, med snemanjem pa lahko izkoriščate tudi možnosti 2-kratne optične povečave ali širšega pogleda. Učinek je še posebej primeren za počitniške in pa video posnetke s potovanj, saj lahko ustvarite na primer video večernega sprehoda po plaži ali starodavnega mestnega obzidja v starinskem slogu. Poleg tega pa imate na voljo še učinke »Novo«, »Napetost«, »Starinsko« in »Zamegljeno ozadje«.

Pametni telefon Huawei nova 5T je v veščih rokah lahko izjemo fotografsko orodje, vendar ga boste verjetno uporabljati tudi za klice in poslušanje glasbe. V tem primeru vam priporočamo brezžične slušalke Huawei FreeBuds 3, ki so po novem poleg v črni in beli barvi po novem na voljo tudi v izstopajoči rdeči.

 

Več o pametnem telefonu Huawei nova 5T preberite na https://consumer.huawei.com/si/phones/nova-5t/