27.04.2020

Pametna ura Huawei Watch GT 2e s 100 načini vadbe in izboljšanim nadzorom zdravja


Huawei je predstavil novo pametno uro Huawei Watch GT 2e zasnovano za aktiven življenjski slog, ki podpira 100 načinov sledenja tradicionalnih športov in sodobnih oblik rekreacije. Uvaja pa tudi funkcijo spremljanja ravni kisika v krvi (SpO2). 


Pametna ura Huawei Watch GT 2e je zasnovana, da v vaše življenje prinese zavedanje o pomenu zdravega življenjskega sloga, podprtega z znanstvenimi dognanji. Podpira natančno spremljanje srčnega utripa ter opozori v primeru, da zazna neredni ritem. Poleg tega spremlja spanje in raven stresa, baterija pa še vedno zdrži do dva tedna. Z naborom različnih funkcij torej pomaga razumeti zdravstveno stanje v realnem času. 


Izvršni direktor podjetja Huawei Consumer BG Richard Yu je predstavitev ure pospremil z besedami: »Tako kot naše prejšnje pametne ure bo tudi različica Huawei Watch GT 2e uporabnikom nudila zanesljivo spremljanje telesne dejavnosti in zdravja. V strategiji brezšivnega in z umetno inteligenco podprtega življenja sta namreč skrb za telesno pripravljenost in zdravje postala ključna dejavnika. Ker pa so tehnološki izdelki vse bolj vključeni v uporabnikov vsak dan, bo Huawei še naprej vodil v razvoju tehnologij, izboljševal programsko in strojno opremo naprav in uvajal inovacij, ki bodo uporabnikom prinesle še pametnejše izkušnje rabe«. 


Minimalistično enovito ohišje
Medtem ko je model Huawei Watch GT podoben klasičnim ročnim uram, je ura Huawei Watch GT 2e oblikovana športno. Namesto da bi sledili tradicionalnim oblikovnim smernicam, ki zapovedujejo, da je pašček ure vizualno ločen od ohišja, ta na videz objema številčnico, zato ima ura veliko bolj osvežujoč videz. Ohišje iz nerjavečega jekla pa dopolnjuje ravna luneta, ki se zlije z njegovim ukrivljenim profilom. Ura bo na voljo v barvi zelene mete, rdeče lave, grafitno črni ali ledeno beli, pašček pa je narejen iz mehke koži prijazne gume. 


Skrben izbor materialov je posledica želje, da ni poudarjena samo udobnost, temveč tudi njena vzdržljivost. Ura je namreč sposobna natančno beležiti dejavnosti in telesne znake tudi med najbolj intenzivno vadba. Zaslon Amoled s premerom 1,39 paca (3,5 cm) pa zagotavlja odlično čitljivost in jasni pogled nanj tudi na prostem pod močnimi sončnimi žarki. 


Oblikovno nova različica ure prinaša tudi presenetljive podrobnosti. Minimalistično oblikovano in robustno izdelano ohišje ima peskano površino s poudarjeno teksturo. Nanos globoke črne barve pa bežanje hkrati prefinjeno odbija svetlobo, odvisno od kota, pod katerim pade na ohišje, da doseže resnično očarljiv učinek. Poleg tega pa je na voljo več novih številčnic, s katerimi lahko poosebljate videza ure. Nova tema dvojnega časovnega pasu pomaga, da ostanete v tesnih stikih s prijatelji, znanci in družinskimi člani po vsem svetu. Večopravilna številčnica pa omogoči prilagajanje priljubljenih nastavitev – na primer izbiro opomnikov, ki jih bo ura prikazala čez dan. Če pa bi bili radi edinstveni, potem lahko izberete fotografijo na svojem pametnem telefonu, ki se prikaže kot osnova številčnica ure. 


Podpora za kar 100 športov
Če ste navdušenec nad tradicionalnih športov ali pa prisegate na bolj sodobne vadbe, v obeh primerih lahko uživate v edinstvenih zmogljivostih sledenja, ki vam jih zagotavlja pametna ura Huawei Watch GT 2e. 


Na voljo je namreč 15 profesionalnih športnih načinov. Med njimi je osem dejavnosti na prostem (tek, hoja, gorsko plezanje, pohodništvo, tek na smučeh, kolesarjenje, plavanje v odprtih vodah in triatlon) in sedem v prostorih (hoja, tek, kolesarjenje, plavanje, vadba na eliptičnem stroju, prosta vadba in veslanje). V teh ura ohranja popoln nadzor, saj lahko beleži tja do 190 podatkov in z njimi zagotovi učinkovito vadbe. Poleg tega pa je sposobna samodejno zaznati 6 različnih športnih dejavnosti. 


Poleg tega ura Huawei Watch GT 2e podpira tudi 85 prilagojenih načinov sledenje. Ti pokrivajo šest kategorij: ekstremno vadbo, lagodno vadbo, fitnes, vadbo v bazenu, igre z žogo in zimske športe. Dejavnosti tako segajo od uličnega plesa do bežanja pred namišljenim nasprotnikom (parkour), plezanje na umetni steni, joge in baleta. Medtem ko se ukvarjate s priljubljeno dejavnostjo, ura beleži glavne podatke, kot so trajanje vabe, porabljene kalorije, intervale srčnega utripa, napredek vadbe, čas okrevanja in še veliko več. Pridobljeni podatki so nato na voljo v preprosto razumljivem grafičnem prikazu, zato lahko svoje vadbe načrtujete na osnovi znanstveno podprtih dognanj. Če želite, lahko dosežke tudi preprosto delite v družbenih medijih. 


Pametna ura Huawei Watch GT 2e ima tudi velik pomnilnik, v katerega lahko shranite tja do 500 glasbenih datotek v formatu mp3, da lahko glasbo tudi med vadbo poslušate preko povezanih brezžičnih slušalk Bluetooth. 


Spremljanje kisika v krvi za popolno zdravstveno izkušnjo
Na osnovi visoko zmogljivega tipala srčnega utripa ter Huaweievih tehnologij Truseen 3.5, TruRelex in Trusleep 2.0, pametna ura Huawei Watch GT 2e omogoča spremljanje utripa, stopnje stresa in kakovosti spanja v realnem času in na način, da v celoti razumete svoje zdravstveno stanje. Kadar je srčni utrip prenizek ali previsok, vas bo ura o tem opomnila. Zaradi uporabe lastnega čipa Kirin A1 pa kljub temu baterija še vedno zdrži do dva tedna. 


Prvi pa ima katera od Huaweievih nosljivih naprav sposobnosti spremljanja ravni kisika v krvi (SpO2). Hitreje od ene minute lahko na preprost način pridobite podatek, ki še iz enega zornega kota oceni telesno pripravljenost. 


 Spremljanje menstrualnega cikla
Poleg nove različice pametne ure je Huawei nadgradil tudi obstoječo ponudbo. Priljubljeno ženska pametna ura Huawei Watch GT 2 (42 m) bo na voljo tudi v šampanjski zlati barvi in zamrznjeno belim ali kostanjevo rdečim paščkom. Poleg tega ji bo dodana funkcijo sledenja menstrualnega cikla. Če bo uporabnica vnesla informacije o zadnji menstruaciji in dolžini cikla, jo bo ura obvestila o plodnih dnevnih, pa tudi kdaj lahko pričakuje »tiste dneve«. Menstruacijski cikel pa lahko upravljate tudi s pomočjo aplikacije Huawei Health za pametne telefone. 


Pametna ura Huawei Watch GT 2e bo na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 199 evrov predvidoma od 6.aprila dalje. 


Poleg nove pametne ure je Huawei predstavil tudi novo premijske modele pametnih telefonov, Huawei P40, Huawei P40 Pro in Huawei P40 Pro +, pred časom pa tudi cenovno ugodni pametni model Huawei P40 lite za mlade uporabnike. Poleg zmogljivih procesorjev ter poudarka na fotografski odličnosti jih odlikuje tudi tržnica AppGallery, ki je postala osrednje mesto za priljubljene lokalne in globalne aplikacije za uporabnike naprav Huaweia.