02.02.2020

Huawei tudi lani boljši od Appla


Poročilo družbe Strategy Analytics kaže, da je Huawei lani odposlal več kot 240 milijonov pametnih telefonov v primerjavi z 205 milijonov leta 2018.

 

S prodajnim rekordom, ki ga je Huawei dosegel kljub blokadi vlade Združenih držav, se je podjetje utrdilo na drugem mestu izdelovalcev pametni telefonov. Prvi je še vedno Samsung z 295 odposlanimi napravami na tretjem pa Apple s 197 milijoni. Na četrtem in petem mestu pa sta kitajska izdelovalca, Xiaomi in Oppo.

 

V zadnjem četrtletju lani je Huawei odposlal 56 milijonov pametnih telefonov (15-% delež), kar je nekoliko manj od 60,5 milijonov (16,1-% delež) v istem obdobju leta 2018. Huaweiu je tudi uspelo obdržati vodilno vlogo na Kitajskem, kjer je tržni delež povečal na 39 % (11-% medletna rast) s 33.3 milijoni odposlanih pametnih telefonov (142 milijonov v celem letu). Poleg drugih so lani odposlali tudi 44 milijonov premijskih pametnih telefonov Huawei Mate in Huawei P, kar predstavlja 50-% povečanje na letni ravni in 6,9 milijona telefonov za omrežje pete generacije (5G).

 

Huawei je lani predstavil tudi več kategorij naprav, s katerimi ponuja svojo uporabniško izkušnjo ekosistema HiLink na različnih področjih rabe, vključno s tablicami, osebnimi računalniki, nosljivimi napravami in napravami interneta stvari (IoT). Na slovenskem trgu je Huawei januarja predstavil pametni telefon Huawei P smart Pro, pri izbranih operaterjih je na voljo ženska različica pametne ure Huawei Watch GT 2 (42 mm), februarja pa bodo na voljo atraktivna rdeča različica brezžičnih slušalk Huawei FreeBuds 3. Med drugimi napravami pa sta trenutno aktualna pametna telefona Huawei nova 5T in Huawei smart Z, o katerih lahko več izvesti na povezavi https://consumer.huawei.com/si/.