Gibaj in zmagaj je v 8. leto zakorakal z novo spletko!

10

Ekipa Sidere vsako leto delček svojega časa vloži v podporo srčnemu projektu še srčnejšega mladeniča. Marko Janko je pred osmimi leti organiziral prvi inkluzijski tabor v Sloveniji, ki je zaradi dobrega odziva in podpore sponzorjev prerasel v vsakoletni dogodek. Poletni tabor Gibaj in zmagaj, ki v tedenskem druženju združuje gibanje na svežem zraku, pripravo zdravih obrokov in spletanje novih prijateljstev med večinskimi otroki in tistimi s takšnimi ali drugačnimi primanjkljaji v razvoju, pripomore k strpnejši, bolj povezani, empatični in vključujoči družbi. Naša naloga tu ni prav preprosta, dostikrat tudi zato,  ker ne gre za hipni učinek, ne gre za jasno vidne reazultate, ampak je to tek na dolge proge. Vrednote v družbi so precej zakoreninjene in spreminjanje le-teh ni mogoče čez noč. Cenimo prav vsak kamenček, ki ga uspemo dodati v mozaik ozaveščanja o drugačnosti, ki družbe ne ogroža, temveč jo bogati.

Če smo v preteklih letih projekt Gibaj in zmagaj podpirali večinoma z organizacijo intervjujev s strokovnjaki, ki so poskrbeli, da je bila javnost bogatejša za kakšen članek o inkluziji, smo letos energijo usmerili v prenovo njihove spletne strani. Na osveženo, pomlajeno in predvsem informativno stran smo izredno ponosni, se pa naše delo tukaj še ne zaključi, saj je spletka živa forma, ki mora biti pripovedna in zgovorna tudi v preostalem delu leta, ne le v času nekja mesecev pred taborom. Nanjo gledamo kot na kanal, preko katerega lahko skrbimo na ozaveščanje javnosti o pomenu inkluzije in preko katerega podelimo primere dobrih praks, ki jih ni malo, res pa je, da v klasičnih medijih zanje ponavadi zmanjka prostora.

 

 

Iskrena hvala vsem, ki aktivno sodelujejo v projektu, vsem, ki ga tako ali drugače podpirate in nenazadnje vsem otrokom, zaradi katerih se projekt iz leta v leto razvija!